ເມື່ອວັນທີ 5 ສີງຫາ 2013 ທີ່ຜ່ານມານັກວິທະຍາສາດປະເທດເນເທີແລນໄດ້ເປີດຕົວແຮມເບີເກີທີ່ເຮັດຈາກຊີ້ນງົວສັງເຄາະ
ເປັນຄັ້ງທໍາອິດຂອງໂລກ ໂດຍການນໍາເອົາເຊວ ຈາກເນື້ອເຫຍື່ອຂອງງົວມາເພາະລ້ຽງໃຫ້ ໄດ້ຊີ້ນຕາມປະລິມານທີ່ຕ້ອງການ ເຊິ່ງເບີເກີດັ່ງກ່າວມີນໍ້າຫນັກ 140 ກຣາມ.
ໂດຍ ມາກ ໂພສ ສາດສະດາຈານຂອງມະຫາວິທະຍາໄລ ມາສຕິດ ຫົວຫນ້າທີມວິໃຈໄດ້ກ່າວວ່າ ເບີເກີດັ່ງກ່າວຳໄດ້ມາຈາກ ການນໍາເອົາເຊວຂອງງົວທີ່ລ້ຽງຕາມທຳມະຊາດມາເພາະລ້ຽງ ໃນສານລະລາຍອາຫານເພື່ອໃຫ້ເກີດການສ້າງເນື້ອເຫຍື້ອ ຈົນໄດ້ປະລິມານທີ່ຕ້ອງການ ແລະ ໂດຍໄດ້ທໍາການປຸງແຕ່ງເປັນແຮມເບີເກີ ໃຫ້ອາສາສະຫມັກຊິມແລ້ວ ເພື່ອຢັ້ງຢືນວ່າ ເນື້ອສັງເຄາະນີ້ມີຄວາມປອດໄພ ແລະ ສາມາດແທນທີ່ເນື້ອງົວແທ້ ໄດ້ອະນາຄົດ
ສາດສະດາຈານຍັງໄດ້ກ່າວຕື່ມວ່າ ການທົດລອງນີ້ອາດເປັນການປະຕິວັດວົງການອາຫານ ແລະ ສາມາດຕອບສະຫນອງ ຊີ້ນໄດ້ໃນອະນາຄົດທີ່ ອາຫານເລີ່ມຂາດແຄນ ແລະ ການລ້ຽງສັດທີ່ຈະມີເນື້ອທີ່ຈຳກັດລົງໄປເລື້ອຍໆ ແລະ ທີ່ສຳຄັນເນື້ອສັງ ເຄາະນີ້ຈະຫລຸດຂັ້ນຕອນ ແລະ ຕົ້ນທຶນ ຈາກການລ້ຽງສັດເພື່ອສະຫນອງອາຫານໄດ້ຈຳນວນມະຫາສານໃນອະນາຄົດ 10 - 20 ປີ ເຖິງວ່າຕອນນີ້ຕົ້ນທືນການຜະລິດເນື້ອສັງເຄາະຍັງສູງຢູ່ກໍ່ຕາມແຕ່ໃນອະນາຄົດເມື່ອຜະລິດເປັນການຄ້າໄດ້ແລ້ວລາ ຄາຈະຖືກລົງຈົນສາມາດເປັນຜະລິດຕະພັນທົ່ວໄປໄດ້
ທີ່ມາ: http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-22885969
No comments:
Post a Comment